De peste un secol, brandul Caran d’ Ache susține emoția creativă prin instrumente de scris și produse dedicate artiștilor.
Fondată în 1915 la Geneva sub denumirea inițială “Fabrique Genevoise de Crayons”, compania elvețiană s-a făcut remarcată prin calitate în cele mai mici detalii și inovația produselor dedicate desenului și scrierii.

Denumirea atât de cunoscută astăzi - ”Caran d'Ache” - a fost pseudonimul ilustratorului Emmanuel Poiré din secolul al XIX-lea și înseamnă ”creion” în limba rusă. Această denumire cu rădăcini în cuvântul turcesc "kara-tash", ce înseamnă piatră neagră - cu referire la grafit – a fost adoptată de companie în 1924.
Așa s-a născut un brand atât de apreciat până în ziua de azi.

De-a lungul timpului, Caran d’ Ache și-a păstrat nivelul de excelență în calitate și inovație, sintagma ”swiss-made” fiind o promisiune și un angajament recunoscut pe plan internațional. Prin expertiza de zeci de ani, Caran d'Ache creează astăzi instrumente Haute Écriture, manufacturate cu măiestrie și minuțiozitate în baza tradițiilor istorice, prin folosirea tehnicilor de lustruire, guilloché, lăcuire și gravare. Fiecare produs trece printr-un proces strict de control al calității, atât pentru materiile prime, cât și pentru procesele de fabricație. 

Colecționarii și pasionații de instrumente de scris cunosc, fără îndoială, seturile Ecridor - cu unele dintre cele mai renumite serii de produse de lux: MilaneseChevron sau Golf.Pentru seria Ecridor Golf, modelul geometric guilloché este inspirat de orificiile esențiale de pe o minge de golf. Corpul este acoperit cu paladiu, un material ușor, inovator, care te duce cu gândul la precizia unui club de golf de înaltă tehnologie.
Ecridor Chevron se remarcă printr-un design inversat în formă de V pe cele șase părți ale corpului aurit cu aur de 18k, sporind prin eleganță plăcerea scrierii. 

O altă colecție fabuloasă sub semnătura Caran d’ Ache este seria Leman, un tribut adus celor mai frumoase culori ale de Lacului Geneva. Această colecție combină culorile magnifice ale lacului cu strălucirea metalelor prețioase.


Creația Léman Caviar este o fuziune subtilă a tehnicilor de lăcuire și guilloché, dezvăluind o gravură fină ondulată ce creează reflexe metalice sclipitoare neașteptate. Lacul de bronz lucios, nuanțat în chihlimbar, însuflețește silueta stiloului, amintind de mărgelele de caviar.


”În fiecare zi, fabricăm atât de multe creioane încât, dacă le-am așeza cap la cap, s-ar întinde ca un curcubeu de la Geneva la Roma.”
50 de ore de lucru pe 35 de etape sunt necesare pentru a produce un singur creion Caran d’ Ache. 

Creioanele colorate elvețiene Caran d'Ache au fost îndrăgite de generații întregi de artiști și elevi, iar calitatea le-a făcut respectate întotdeauna în lumea artei plastice.

Caran d’ Ache creează și inovează în permanență și în această sferă a artei. 


Printre colecțiile renumite aminim Luminance - creioanele colorate ce combină cea mai bună rezistență la lumină din lume cu cremozitatea unei mine permanente, Museum Aquarelle - acuarelele extra fine sub forma unui creion, potrivite perfect picturii în aer liber preferată, de acuareliști și creioanele permanente Pablo, ce oferă una dintre cele mai largi game de culori existente, cu 120 de nuanțe.
Te invităm să cunoști mai bine această minunată experiență Caran d'Ache prin produsele disponibile pe #deScris: Colecția Caran d'Ache.