Am visat că era vară.

Lacul răsfrângea în mii de oglinzi sclipirile de aur ale unui soare fierbinte. Din fericire, pădurea deasă se unduia într-o briză verde, răcoroasă. Aici îmi așezasem șevaletul. Aici culorile se transformau pe hârtie într-o acuarelă proaspătă și intensă, de parcă toată viața din jur se refugiase în cei câțiva centimetri de hârtie. Eram cel mai inspirat artist și parcă spiritul locului îmi mânuia penelul.

Vibram. Pictam. Visam și era vară.


Markere acuarelă Albrecht Durer Faber-Castell


Am visat că era vară.

Tunetele de afară anunțau că orașul se va răcori curând. Crepusculul de seară era brăzdat de fulgere pătrunzătoare. Îmi amintesc că a trebuit să aprind lampa de la birou și, în timp ce picuri mari începeau să lovească geamurile cu putere, întețindu-se din ce în ce mai mult, mai mult decât gândurile, am început să schițez cu creioanele mele linii puternice și mate, aproape fără să știu unde mă vor conduce. Era doar un sentiment, o forță puternică, ce a ajuns o privire pătrunzătoare. O ”bestie”. O bestie frumoasă.Creion grafit mat Faber-Castell


Am visat că era vară.

O duminică dimineață cu aer proaspăt, ore înainte ca soarele să devină prea fierbinte. Mi-am pus o cafea, un pahar cu apă rece pe care l-am parfumat cu câteva frunze de busuioc și am ieșit pe terasă. Acolo era micul meu studio, un univers pe care mi-l creasem cu dragoste pentru pasiunea ce mă cucerise definitiv: caligrafia. Am gustat din cafea. Ritualul urma să devină complet. Am deschis cerneala, mi-am luat tocul preferat, am ales penița potrivită și am început să scriu, ca într-un vis.

Momentul meu de relaxare era aici. Era vară.Seturi de caligrafieARTA NE PERMITE SĂ NE CONECTĂM CU SINELE NOSTRU


Arta, în diversele ei forme, este transformatoare.

Atunci când îți permiți să pătrunzi în această lume, fie că ești artist profesionist sau abia ai început un hobby artistic, te conectezi la tine, afli mai multe despre cine ești. Atunci când nu lăsăm lucrurile să rămână la nivel de ”vis” și ne permitem să încercăm, cu toate stângăciile inerente începuturilor, găsim o formă de expresie și relaxare creativă care poate face o mare diferență în viața noastră. Ne conectăm la gândurile, sentimentele și percepțiile noastre, iar experiențele exterioare se relevă mai clar.


Pictură? Desen? Bullet journal sau poate caligrafie? Alege-ți un hobby care să ți se potrivească. Pe www.descris.ro vei găsi toate instrumentele necesare pentru a pătrunde în aceste noi universuri și a te perfecționa în arta cunoașterii lor. 


Acum este vară. Nu este un vis. Bucură-te de noi expresii ale creativității!